Andradit finnes i to varianter, som begge brukes som smykkestein. De fasettslipes og innfattes i sølv eller gull. Likevel er steinen porøs, og derfor er den vanskelig å slipe.

Den ene variant er den "opake" og sorte "Melanit", som har vært brukt som sørgesmykke i gamle tider. Den andre er den grønne "Demantoid", som har sin farge etter innholdet av krom.


"Melanit" krystaller er ofte dodekaeder eller ikositetraeder - noen ganger en blanding. Demantoid er en meget sjelden variant av Andradit. Den har høyere dispersjon enn diamant, men den strålende grønne fargen skjuler denne egenskap. Den er forholdsvis bløt og brukes derfor sjeldent til smykker.

 

Andradit hører til granat-gruppen - og har noenlunde de samme energimessige egenskaber, men bløtere i sine vibrasjoner enn den grønne og den røde granat.

Den har et stort jern innhold (og jern styrker blodet, og er rensende i sin energi). Andradit er den eneste grønne mineral, som har innslutninger av asbesttråder, som ligner "hestehaler". Innholdet av asbest forekommer også i øyestenene.

Man finner Andradit i Ural fjellene som er hovedkilden, og steinen finnes også i Zaïre og Korea, men de er ikke av særlig god kvalitet.

Melanit (en variant) i Italia og Houtes-Pyreneene i Frankrike.

Den gullgule Andradit blir kalt en "Topassolit".

 

Andradit arbeider på hjertechakraet, og den sender sine energier til dagsbevisstheten hvor den styrker konsentrasjon og hukommelse.

På grunn av de fine tråder av Asbest, inneholder den energier som relaterer til det tredje øye, og sammen med de øvrige øyestener arbeider den på alle chakra.

Fysisk er den blodrensende og blodstillende ved åpne sår, men det sies at den også påvirker blodtrykket i positiv retning.

Hvis du sover med steinen, kan den berolige din REM søvn, og du kan få det lettere å huske dine drømmer.

Egner sig ikke som drikkeessens på grunn av innholdet av krom.