Dolomit (dolomit-spat) er et kalcium-magnesium karbonat, som har fått sitt navn efter den franske Mineralog D. Dolomieu. Den finnes som både mineral og klippesten, men klippestenen kaldes ofte for "dolostone", som ligner limsten.

Med Dolomit lærer du å fokuserer dine tanker og å konsentrere deg om ditt prosjekt.

Den kan avhjelpe konsentrasjonsbesvær, eventuelt kombinert med en grønn calsit. Hvis du arbejder med noe som står ditt hjerte meget nært, så er det en god ide å bære dolomit over hjertecentret. Den arbeider med de fine sarte og feminine energier, og derfor også god med Amazonit og Rosenkvarts. Hvis du går gjennom en sorgbearbeidelse, vil den kunne fastholde deg til det vesentlige og lære dig å håndtere din sorg på en konstruktiv måte.

Lag en essens av den sammen med Jet, og drikk den hver morgen på tom mave. Dolomitten er en sten som bringer mange fine resultater med seg, og du kan med stor fordel bruke den i healinger til å rense og balansere chakras.

Den åpner kronechakraet og hjelper deg til å få denne energien ned i kroppen hvor den skaper balanse i chakra-systemet.

Den hjelper deg til å få denne energien ned i føttene og åpner opp for moder jord, hvor energien igjen blir sendt ut i universet og ned i deg igjen.

Dette resulterer i at du blir et sirkulerende spirituelt vesen.

 

Dolomit er spesielt god dersom du står ovenfor endringer fra universet.

Når du har utviklet deg så mye eller skal vi si; flyttet deg så mye at du får en høyere energi, en lettere energi.

 

Har du blokkeringen kan stenen virke meget ubehagelig, fordi den går inn med sin energi akkurat der blokkeringene finnes, og du får kjenne hvor disse er, med de følelser dette kan frembringe.

 

Har du humørsvingninger så er dette stenen for deg. Den styrker den sensitive og bløte/feminine aspekt og gir deg evenen til overbærenhet, åpenhet og klarhet.

 

Den hjelper deg til å være deg selv slik at du kan forene de motsetninger som finnes inne i deg.

 

Den er god dersom du føler at du springer fra deg selv og dine bekymringer; pessimisme og grublerier.

 

God for alle chakra men spesielt hode og rot chakraet.