Gjennom mørket kommer lyset.

 

Apasjetåre er også en obsidian i en mer rå og upolert utgave. Joy Gardner skriver i sin bok "Color and crystals" bl.a. følgende : "Jeg kaller apasjetåren livmor-steinen. Obsidianen representerer livmorens mørke - den hjelper kvinner til å få et positivt forhold til sitt eget  underliv.

Kvinnen kan legge en obsidian over underlivet mens hun ligger på ryggen, og så  visualisere hvitt måneskinn strømme inn i obsidianen fra den mørke nattehimmelen, slik at det stråler videre gjennom hele underlivet og lader det opp med denne mørke kraften. Dette er viktig, fordi det er altfor vanlig med assosiasjoner mellom mellom mørke og negativitet."

 

Apasjetåren bearbeider gammel sorg, gir håp og styrke, konsentrasjon, seksualitet.

Viser at gjennom mørket ser man lyset. Forløser gammel sorg - bringer tilgivelse. En god integrasjons- og kanaliseringssten.

 

Denne stenen tilhører rotchakraet. Stenen er meget beskyttende og den fraskyver seg negativitet og negative tanker. Den er meget god for jording.

 

Når du holder dem i håndflaten er de sorte, men dersom du holder dem opp mot lyset er de gjennomsiktige.

 

Legenden forteller at det for en Apasje indianer var forbudt av gudene å gå til krig uten en av disse hemmelige stenene.

Det finnes et sagn som forteller at Gudene ga denne stenen til Apachene da de hadde mistet så mange av sine egne i en kamp, at deres egne tårer ikke strakk til.

Det fortelles at Geronimo og Cochise, de mest omtalte Apasje-høvdingene instruerte sine krigere til å bære disse små stenene når de gikk til kamp.

Geronimo hadde en av disse stenene da han unnslapp fra fengselet i 1869.

Hvite menn, som hadde blitt venner med Apasjene, fikk disse stenene som et tegn på vennskap og kunne derfor passere uten frykt gjennom deres territorium.

Ennå idag er disse stenene hellige for Apasjestammene og brukes i hemmeige ritualer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.