Dioptas krystalliserer i smaragdgrønne masse eller klynger. Den er halvt gjennomsiktig til helt transparent.

Dioptasen er en sten som har stor betydning for "den nye tid".  På grunn av at denne stenen gode evne til å lede energien bort fra hodet, er den en kjærkommen venn og støtte når barna har feber.

 

Dens navn kommer av det greske "dia" som betyr "gennem" og "optasis" som betyr "syn". Det er kobbersilikat med glassglans.

Den gir trygghet og velvære.


Dioptas gir deg mulighet til å slippe tankene for en stund og i stedet merke dine følelser fullt ut. For deg som bruker hodet mye leder den tankemylderet, stress og virvar vekk fra hodet og sender bevisstheten ned i kroppen, i følelsene.

Når vi er for mye i hodet, gir det ofte spenninger i skuldre, nakke og hode, dette kan dioptasen avhjelpe med.

Fordi den har den eminente evne til å lede energien bort fra hodet, er den en kjærkommen venn og støtte, i situasjoner, hvor vi ikke riktig vet hva vi skal gøre.

 

Dioptasen kan brukes ved spenningshodepine og migrene. Den har spesielt en effektiv virkning på hodepine, som skyldes nervøs anspenthet som skaper spenninger i nakke-skulder området, fordi man har problemer som tårner seg opp.

 

Dioptas gir hjerterom og forståelse for andre.

 

Sov med den en natt, og du vil oppleve en helt annen form for hvile.

Dioptasen arbeider godt sammen med Herkimer diamant, som forsterker dens virkning.

 

Dioptasen renser alle dine chakra og dermed også dine bevissthetslag. Derfor virker den også forfriskende og vitaliserende.

 

Prøv å sove med den en natt, - når du våkner neste morgen, kan du oppleve, at du har sovet en helt annerledes søvn - og når du besitter denne form for klarhet, kan det bedre prege din spirituelle utvikling.

Det vil gøre det mulig for deg å se årsaker/sammenhenger og forstå deres virkninger. Man slapper mer av og merker varme kjærlige følelser hos seg selv og andre.

 

Den er spesielt godt egnet i regresjonsterapi fordi den setter fokus på det skulte.

 

Dersom du legger den over det tredje øye kan den gi deg en klarhet som kan prege din åndelige utvikling.

 

Kan også brukes ved forhøyet blodtrykk men da bør den være ren og klar.