Kvarts er ikke bare bergkrystaller, også Flint er kvarts
Flint har vært brukt av menneskene helt siden huleboeren laget sin første flint øks ( som vi vet brukte han den blant annet til å kakke huleboer damene i hodet med, før han dro dem med hjem til hulen sin)

Slike flintøkser og andre redskaper som ble funnet i løpet av middelalderen ble tatt for forstenede slangetunger, det samme ble fossile haitenner, man var forresten ikke helt sikre på dette, det kunne jo hende det var forstenede tenner fra hekser og vampyrer. I alle fall var dette mektige amuletter som man bar for å unngå å bli forhekset av alver og andre underjordiske skapninger.
Egyptiske prester på Faraoenes tid brukte spesielle flintkniver til det første rituelle kuttet i personer som skulle bli til mumier.
Flint hadde også medisinsk anvendelse. Knust og blandet med epler skulle den fremme melkeproduksjonen hos ammende kvinner, la man den under sengen skulle den løse kramper og kurere reumatisme.

I Skandinavia ble det sagt at øl som ble tømt over flint og siden drukket av vordende mødre lettet fødselen.

 

Flint er en hard stein, som – hvis man slår stykker av den – fremkommer med meget skarpe kanter. Det er de kanter man brukte som redskaper i krig, som jeger til at flå skinnet av dyrene etc.

 

Regnbueflint forekommer i beige, brune og sand fargede nyanser.

Den består dels av flint, men også av jaspis og den finnes bl.a. i Frankrike. Den ligner ikke umiddelbart andre flintstein; den er litt bløtere både i fargene og i energien.

Regnbueflint er, som de andre flintsteiner, en meget styrkende stein og den vil hjelpe deg fortrinnsvis på de mer fysiske og fundamentale aspekter. Den kan lære deg å være sterk i deg selv, hvile i deg selv og stole på deg selv.

Dens energi er ytterst integrerende og avbalanserende og hjelper deg ved at lade deg markere dine grenser, til at holde fast i deg selv og dine egne verdier. Dette kan gi plass til litt distanse, som av og til er nødvendig, når vi omgås mange mennesker.

 

I situasjoner hvor du skal fremlegge dine standpunkter, eller slå gjennom med dine meninger kan dette være din stein. Ofte kan det være vanskelig å stole på sine egne krefter, spesielt hvis man står overfor myndigheter eller autoriteter.

Regnbueflint taler om grundling. Den vil hjelpe deg til å føle dine røtter i jorden, og hvis du kombinerer med Bergkrystall, kan du samtidig med at du står sikkert og fast på ditt fundament, nå høye dimensjoner i ditt kronechakra.

Har du vært syk, kan den hjelpe til at du hurtigere kommer til krefter og gjenfinner din balanse og styrke, fordi den både styrker din kropp og dit sinn.

 

I healings øyemed kan regnbueflint hjelpe mennesker, som er meget sensitive og føler, at det å leve er en vanskelig oppgave.

For det menneske som tar alt meget tungt og føler sig nervøs for forandringer og utfordringer, kan regnbueflints energi virke som en trygg støttepæl, en ”helle”, som gjør det hele litt mer sikkert.

Hvis livet virker overveldende på deg, kan regnbueflint også gi deg det siste skubb på troen på livet og f.eks. be Gud om hjelp i din nød.

Følelsesmessig vil den styrke og samle deg, og har du vært i en krise, hvor følelsene gjør ondt, og det er fare for du bukker under kan regnbueflint hjelpe deg med igjen å komme på rett kjøl.

Den styrker kundalinikraften ved å heale på ditt rotchakra, og derfor kan du med regnbueflint få fatt i håpet og motet, slappe av og ha tillit.

Noen mennesker bruker også regnbue flint til beskyttelse – og der er den da også særlig velegnet.

Ha den på deg i situasjoner hvor du føler deg rotløs og hjelpeløs, og du kan merke en fornyet styrke.

 

Jeg har lest om en salve som blandt annet inneholder flint og andre mineraler som har utrolige egenskaper. Se gjerne her og døm selv.

 

 

 

.