Herkimer er god til å rense og løse opp emosjonelle blokkeringer.

Den inneholder kraft, dynamikk, energi og lys.

Den aktiverer og forsterker healingsprosesser.

 

Herkimer kan brukes alene men er i like høy grad en "forsterker" av andre stener.
Herkimer-diamanten er den gladeste av alle stener og også den hurtigst virkende.

 

Herkimer er en dyr og skjelden stein, som kun utvinnes et sted i verden, i Herkimer County i staten New York. Herkimer gruven ligger nær New York, og steinen har den samme dynamikk og energi som byen.

 

Herkimer diamant er en av de beste stener til å rense og løse emosjonelle blokkeringen og den befrir deg for opphopninger av "gift" i kroppen. Det er som å våkne til en ny verden. Du blir fylt av energi, glede og effektivitet.
Den renser og løser opp enhver blokkering, fysisk såvel som psykisk slik at du igjen blir i stand til å møte livet på en bedre måte.

 

Herkimer er særdeles velegnet til programmeringer, fordi den arbeider så intenst med den energi, den får innkodet. Dens absorberende og lagrende evne forekommer også hos malakit, og de to steinene arbeider også fint sammen. Malakitten vil trekke problemerne frem i lyset, og Herkimer vil oppløse og smelte dem med sitt lys og sin varme.

 

Trenger du energi er denne stein helt perfekt. Du bør imidlertid ikke jobbe med den mere enn fire til fem dager i strekk på grunn av av du kan få for mye energi.
Vær oppmerksom på at du bør være godt jordet før du begynner å arbeide med denne steinen.

Herkimer diamantens energi er meget maskulin og effektiv, men ellers minner dens egenskaber mye om bergkrystallens.

 

Herkimer + Rhodocrosit eller Tanzanitt under hodeputen gir deg klarere drømmer.

 

I massageolje kan den lette smerter i muskler og ledd og virke avlastende ved veskeansamlinger.

 

Dersom du i lang tid har vært utsatt for stress eller sykdom kan du bære den over thymuskjertelen med spissene penkende mot henholdsvis hodet og fotene.

 

 

En Unakit plassert under en Herkimer og essens av de to stener kan inntas hver morgen på fastende hjerte. Dette kan få deg hurtigere gjennom en influensa.

En slik essens har også vist seg å ha positiv og legende effekt ved sopp - spesielt Candida.

 

 

 

.