Alle mantra
Jeg vet

 

Affirmasjoner

 

Jeg innstiller meg i union med min høyere kraft.

Jeg begynner å akseptere meg selv som jeg er med kjærlighet og takknemlighet.

Jeg slutter å begrense meg selv intellektuelt og kreativt og forener min ånd med kilden til kunnskap.

Jeg er ett unikt, gledestrålende og kjærlig menneske.

Jeg velger å leve mitt liv fra en plass hvor kjærlighet og nøysomhet hersker.

Jeg velger å omvende mitt liv og bli fri.

Jeg føler meg fri fra alle begrensende tanker og løfter meg selv til et høyere bevistthetsnivå.

Jeg er den jeg er og er stolt over det.

 

 

Kontrollerer hjernen og pineal kjertelen.
Senteret for forståeler, eterisk evolusjon og opplysthet.
Sete for den høyeste bevissthet, tilsvarer epifysen, en kjertel som man tror styrer søvn og våkentilstandene. Den øvre hjerne og høyre øye.

Sahasrara den tusen-bladede lotus , visdoms-chakraet
Kronechakra relateres til bevissthet som ren oppmerksomhet.
Det er vår forbindelse med den større verden bortenfor, til et tidløst, rotløst sted av allvitenhet. Når det er utviklet gir dette chakraet oss kunnskap, visdom, forståelse, spirituell forbindelse og herlighet.

Det sjuende chakraet er kalt Sahasrara som betyr den tusenbladede lotus, og det er når alle disse tusen bladene har åpnet seg for det Guddommelige at vi blir ett med det Guddommelige.

Som nevnt under det sjette chakraet, så har disse to chakraene mye felles, spesielt som sprituelle chakraer. Hvis du er et menneske helt og fullt i det sjuende chakraet hele tiden, vil du være i en tilstand som vi ellers kan oppleve glimtvis eller i kortere perioder i det sjette chakraet, nemlig samadhi eller total opplysthet, der det ikke lenger er et skille mellom deg og Lyset eller den altgjennomtrengende Guddom (eller hva du nå foretrekker å kalle "det"). Da fungerer man ikke lenger på den måten vi kaller for "normal". Du vil være en helgen eller bli sett på som religiøst sinnssyk eller gå rundt og utføre undere (slik Jesus gjorde) eller spasere rett igjennom fjell eller sveve over dem (som en avansert tibetansk munk) eller sitte på toppen av en søyle resten av ditt liv og bare leve av luft eller søke ensomheten ute i naturen.

Er du et sjuende-chakra-menneske, vet du også hva døden er. Livstråden vår, sølvtråden som forbinder vår sjel med kroppen når vi er ute på astralreiser, og som kuttes over eller brister når vi dør, er knyttet til kronechakraet.

Kronechakraet bør vi ikke prøve å lukke. (Jeg tror de fleste av oss kan trenge den lille dosen av "input" fra oven som vi er stand til å ta imot til daglig!)

 

Tone B
Farge Fiolett
Element Luften og tankene
Plassering Inne i hodet like under issen og litt over hodet
Nøkkelområder Indre visdom, livslærdom, plikt, ansvar, konsentrasjon og aldring
Energifunksjon Forening og overgripende maskulin og feminin energi
Fysiologisk system Sentralnervesystemet og hjernen
Aktivitet Transcendens
Kroppssans Klarsyn
Indre aspekt Frigjøring
Fysisk aktivitet Meditasjon
Følelsesmessig aktivitet Det å være
Mental aktivitet Universell bevissthet
Åndelig aktivitet Enhet
Påvirker Hypofysen tanke, informasjon, viten, samadhi, opplysning
Ubalansert Ofte migrene psykotisk, konstant frustrasjon, skallethet, flass, destruktiv ,svarte ringer rundt øynene ingen livsglede
Element Kosmisk energi
Farge for balansering/aktivisering Gylden hvitt lys
Farge for demping Dus, blek rosa
Planet Saturn

 

Steiner som er spesielt gode for krystallhealing
Ametyst, Ametrine, Aquamarine, Klar Quartz, Dioptas, Dumortierite, Flourite, Larimar, Magnesite, Sugilite

Jeg har valgt å ta med steinene diamant og kvartskrystall her under det sjuende chakraet, men begge disse steinene kan brukes på alle chakraene enten alene eller sammen med andre steiner for å forsterke virkningen av disse.

 

Diamant
Det er mange (moderne) myter forbundet med diamanter, men personlig tror jeg nok noen av dem har mest å gjøre med at steinen er så dyr.

Steinen er jo populær i mange land i forlovelses- eller gifteringer, og derfor tror mange at den bevirker trofasthet. Men det å gi bort en så dyr og vakker stein, er vel heller et uttrykk for kjærlighet, for "hva du betyr for meg", og for veldig mange er den vel også et statussymbol. Men uansett så er diamanter utrolig vakre der de bryter lyset og sender det tilbake i alle regnbuens farger. Diamant er kjent som den hardeste steinen vi har, og den blir brukt til å skjære glass med. Og det er først i nyere historisk tid at man fant ut at man ved å utsette steinen for trykk på et bestemt punkt, fikk fram disse nydelige fasettene. Før det ble diamanten brukt som en vanlig polert stein, og den er også funnet som en del av innholdet i afrikanske sjamaners medisin-pung, og ble antageligvis brukt på samme måten som kvartskrystall andre steder.

Diamanten skal gi mot og seier i strid og ble bl.a. brukt av romerske soldater med dette formål. Diamanten styrker ens selvfølelse, spesielt i forhold til det motsatte kjønn, og den skal kunne gjøre en seksuelt friere og helbrede seksuelle dysfunksjoner. Med sin utrolige klarhet er diamanten en rensende stein, og magisk er den blitt brukt for å oppnå åndelig klarhet og ekstase. Det er også en fin scrying-stein. (La flammen fra et stearinlys danse over steinen!) Diamanten er også en fin beskyttelsesstein, og den er forbundet med solen og solens stråler.

 

Kvartskrystall
Kvartskrystallen er den mest brukte og absolutt den mest anvendelige av alle steiner i alle former for healing og magi, og det finnes etter hvert en mengde bøker på markedet om kvartskrystallen. Derfor vil jeg bare si litt kort om den her. (Allerhelst ville jeg vel skrive en lovprisingshymne til krystallen, og la det bli med det!) Krystallen kommer i mange slags varianter; - enkel- eller dobbelterminert, som enkeltstående eller i klaser, helt klare eller med forskjellig grad av "hvithet", med eller uten flater som bryter lyset inni krystallen osv. osv.

Krystaller kan brukes til det meste . I forhold til chakraene og chakra-healing, kan den brukes på alle chakraene, entene alene eller til å forsterke virkningen av andre steiner. Den kan brukes til å rense et chakra og til å aktivisere et "dødt" chakra . Hvis du ikke vet hvilken stein du skal bruke, kan du alltid bruke en krystall. Den kan også brukes som et fokuspunkt eller som hjelp til fokusering under alt magisk arbeid. Det fine og spennende med krystaller er at de kan programmeres til et bestemt formål (husk å rense dem først), og slik kan de også bli helt spesielle gaver