OM
Jeg ser - jeg forstår

 

Affirmasjoner

 

Jeg ser behovet av stillhet i mitt liv.

Svarene på alle mine spørsmål finnes i meg.

Jeg stoler på att mitt indre leder og beskytter meg.

Jeg stoler på mine følelser.

Det finnes ingenting jeg må bevise.

Jeg er full av visdom

Jeg stoler på at min fantasi kommer til å skape en verden av lykke og trygghet for meg selv.

Fantasi er livsnerven i min kreativitet.

Jeg velger selv å akseptere meg selv og andre akkurat som de er.

Feil er for at jeg skal lære, vokse og utvikles.

 

Hypofysens organ og indresektretoriske organ.
Kontrollerer de andre hovedchakraer og er senteret for intuisjon.
Senter for clairvoyance og telepati. Tilsvarer bihulene og hypofysen, kjertelen som styrer hele det endokrine systemet.

Indigo, tankeoverføring, sjette sans. Høyere intuisjon/psykiske krefter.
Pannechakraet er relatert til det å se, både fysisk og intuitivt. Det åpner våre fysiske deler og vår forståelse av arketypiske nivåer. Når det er balansert lar det oss se klart, og dermed se alt bedre i perspektiv.

 

 

Tone
A
Farge
Indigo
Element
Lys
Plassering
Midt i pannen, mellom øyenbrynene og ca. en fingerbredde over neseroten.
På baksiden av kroppen finnes det øverst i ryggmargen der kraniet begynner.
Nøkkelområder
Å balansere det høyere og det lavere jeget, og å ha tillit til indre veiledning, kjærlighet, harmoni, erotikk, sympati og skjønnhet
Energifunksjon
Sammensmelting av kvinnelige og mannlige energier
Fysiologisk system
Hormonsystemet og nervesystemet
Aktivitet
Innsikt
Kroppssans
Klarsynhet
Indre aspekt
Intuisjon
Fysisk aktivitet Visualisering
Følelsesmessig aktivitet Klarhet
Mental aktivitet Intuisjon
Åndelig aktivitet Meditasjon
Farge for balansering/aktivisering Ultramarin
Farge for demping Indigo
Planet: VenusSteiner som er spesielt gode for krystallhealing

Aquamarine, Indigolite, Jade, Lapis Lazuli, Safir, Sodalite

 

Sugilit
Sugilit er en ny stein. Den ble oppdaget første gang i 1944 og kom først på markedet på 80-tallet. Det er en ugjennomskinnelig stein med en dyp lilla/purpur farge.
Den blir stort sett solgt i forholdsvis små biter fordi den er ganske kostbar.
Sugilitt kan brukes til å høyne ens oversanselige oppmerksomhet. Den er fin å ha i hånden eller på det tredje øye under meditasjon, og den blir brukt for å oppnå visdom.
Den er også en fin kanaliseringsstein.
Den er en ypperlig stein for personer som er hypersensitive eller høyt åndelig utviklet, og som har problemer med å være til stede i kroppen.
Den vil minne dem på hvorfor de er her, og hjelpe dem med å føle seg vel i kroppen. Den kan hjelpe deg til å tro på deg selv. Den kan også hjelpe mot migrene.

 

Fluorit
Fluoritten (også kalt flusspat) er en spennende og vakker stein som kommer i mange forskjellige varianter.
Katrina Raphaell sier det er en utenomjordisk stein. Den finnes i form av krystaller, klynger og en perfekt pyramide eller en dobbelpyramide (oktaeder) (med basene mot hverandre).
De vanligste fargene er blå, lilla, hvit og gylden. Men den finnes også i rosa og grønt. De kan være fra gjennomskinnelige til gjennomsiktige.
En av de fineste stenene er kinesisk fluoritt som er flerfarget med fargene grønt, lilla og hvitt (mot blankt). Den har en myk nydelig ustråling og egner seg veldig godt til å roe ned en stresset sjel, til å finne den indre roen og balansen igjen. Den er en fin healingstein både på det fysiske og psykiske plan, og man blir glad av å se på den, fordi den er så vakker.
Fluoritpyramiden med sin klare form og sitt klare lys kan være til stor hjelp når en har behov for å klare opp hodet. Hold den i hånden eller legg den på ditt tredje øye når du trenger å klare opp i tåkete tanker, eller når hjernen din er overanstrengt.
Dersom du jobber med hodet, med datamaskiner eller studier, er det lurt å ha plassert en fluoritklynge på skrivebordet. Den hjelper deg til å fokusere på det du holder på med.

For de av oss som ikke synes det er ubetinget festlig å kjøre bil, men som likevel må gjøre det, kan det være godt å ha en slik i bilen! Den skjerper oppmerksomheten.
Fluoritten kan hjelpe en til å få lettere kontakt med det spirituelle og er en fin stein å bruke ved meditasjon.
Den kan også brukes som et forbindelsesledd til Akasha-arkivene (der alt som har skjedd i planetens historie ligger lagret som minner).

Den gyldne fluoritten kan du bruke over ditt solar plexus hvis du trenger å beskytte deg mot andre folks projiseringer og påvirkninger. Den grønne kan du bruke over hjertechakraet for å oppnå følelsesmessig balanse.

 

Ametyst
Ametysten med sine glitrende lilla stråler har en nesten uimotståelig tiltrekningskraft på mange. Har man en ametystklynge i stuen, vil man alltid ha noe vakkert å hvile øynene på, samtidig som den forvandler og harmoniserer negative energier, og den er en sterk beskyttelsesstein. Den er også en høyst spirituell stein. Den er nydelig å ha på alteret, og den er fin å bruke ved meditasjon (hold den i hånden). Den kan være hjelpsom ved regresjoner til tidligere liv hvis du legger den på det tredje øye. Ha gjerne en ametyst liggende sammen med tarotkortene dine. Den er kjent for å være virksom ved søvnproblemer, - ha gjerne en på nattbordet eller inni puten, og den skal kunne gi profetiske drømmer. Den kan også gi positiv støtte til alkoholikere og dop-avhengige som er i ferd med å slutte. Den har en sterk beroligende virkning, og den er en ypperlig stein å bruke når det stormer som verst på det følelsesmessige planet, og den styrker din følelse av egenverd. Den kan brukes som en beskyttelses-amulett når man er ute og reiser, men også som et styrkende kjærlighetsbånd mellom to elskende.

 

Lapis lazuli
Lapis lazuli har vært brukt i smykker og i magisk øyemed av de gamle egypterne, i Sumer og i de gamle høytstående indianerkulturene.

Det er en nydelig ugjennomskinnelig blå stein med gyldne flekker av jern-pyrit. Dette er også en meget spirituell/åndelig stein som egner seg godt å bruke i ritualer.

Plasser den på det tredje øye ved visualiseringer eller astralreiser, den gjør det lettere å få til.
Plasser den på toppen av hodet når du mediterer. Lapis blir også brukt til å lindre høy feber, og hvis man går med den mye, skal den også kunne styrke øynene og synet.

Den er en fin beskyttelsesstein, spesielt for barn (slik blir den mye brukt bl.a. i India). Når du skal gjøre healing på noen, kan den hjelpe deg til å fokusere på energiene du jobber med.

Hvis man er av den oversensitive typen, bør man ikke gå med steinen hver dag (man kan bli helt "svimmel"), men heller bruke den til rituelle eller magiske formål (f.eks. ved scrying). Bruk lapisen med ærbødighet og respekt!