LAM
Jeg har

 

Affirmasjoner

 

Min kropp blir mer og mer viktig for meg.

Jeg gir den hele tiden omsorg og nærlig.

Jeg tar ansvar for mitt liv. Jeg takler alle situasjoner

Jeg ser den overflod av kjærlighet, tillit og omsorg som omgir meg.

Min indre mor finnes alltid der for meg og beskytter, lærer og demper meg.

Jeg fortjener det beste som livet kan tilby.

Mine behov blir alltid tilgodesett.

Jeg står i forbindelse med moder jord og kjenner sikkerheten ved å ha bena på bakken og å være til i øyeblikket.

 

 

 


Kundalini-senter

 

Vårt nederse chakra som inneholder energien til hele den fysiske kroppen og har effekt på den generelle psykiske tilstand og krav.
Sete for livsviljen og tilsvarer nyrene, blæren, ryggraden og binyrene; der adrenalinet dannes og vekker kroppen til handling.


Det første eller nederste chakraet blir som regel kalt for rot-chakraet eller base-chakraet. Det er her vi aller sterkest forholder oss til den fysisk-materielle verden vi befinner oss i, så lenge vi lever i en kropp her på jorden.
Det er gjennom rot-chakraet at vi etablerer, og forhåpentligvis beholder, jord-kontakten. Det er gjennom et balansert rot-chakra at vi klarer å holde beina sånn noenlunde på jorda.

Rotchakraet har å gjøre med vår evne til overlevelse. Med andre ord hvordan vi takler omgivelsene våre, og hvordan vi klarer å utnytte de gitte fysiske betingelser og muligheter som ligger foran oss.
Det er sterkt knyttet til våre opprinnelige instinkter.  Hvordan vi skal skaffe
oss tak over hodet, mat i munnen, og sørge for at arten overlever og produsere nye generasjoner.

Vi vet jo at mennesket kan overleve under ganske så ekstreme forhold og er mer tilpasningsdyktig enn noe annet levende vesen.

 

 

Tone C
Farge Rød
Element Jord
Plassering

I sentrum av nederste del av bekkenet, mellom halebeinet bak og kjønnsorganet foran i mellomkjøttet, et stykke inn i kroppen mellom anus og kjønnsdelene

Nøkkelområder Seksualitet, lyst og besettelse, livsvilje, vitalitet og individualisme.
Energifunksjon Stabiliserer jordenergien som går inn i kroppen gjennom føttene og bena
Fysiologisk system Forplantning
Aktivitet Utvikling, arv
Kroppssans Lukt
Indre aspekt Jording av åndelige energier
Fysisk aktivitet Seksualitet
Følelsesmessig aktivitet Sensualitet
Mental aktivitet Stabilitet
Åndelig aktivitet Trygghet
Påvirker Nederste del av underliv blodsystem, blære bein, føtter mannlige kjønnsorganer, jording, instinkter, overlevelse, vagina nervesystem rå seksualdrift, kåthet
Ubalansert Hemorroider, fedme, depresjon, forstoppelse, "spaced out", impotens / frigiditet, hyperaktiv blæreproblemer, mangel på selvtillit
Farge for balansering/aktivisering Rød
Farge for demping Rosa
Planet Solen
Element Jord

 

 

Steiner som er spesielt gode for krystallhealing
Rubin, Garnet, Hematite, Tiger øye

Når et chakra er "dødt" eller ubalansert, vil det gjerne oppstå sykelige tilstander i de deler av kroppen eller psyken som er direkte relatert til vedkommende chakra.

Innenfor flere healing-systemer vil man gjerne ta utgangspunkt i dette chakraets farge-attribusjon, og når det gjelder rot-chakraet, vil det da først og fremst være rødt. Men når et chakra er ubalansert, kan det være både fordi det har for lite energi, og / eller at det har for mye energi, og da kan man ikke gi helt den samme behandlingen.


Er den sykelige tilstanden oppstått p.g.a. for mye (stresset) energi, kan gjerne den mest effektive behandlingen være å ta utgangspunkt i den stikk "motsatte" fargen.
I forhold til rødt, som er en varm farge, vil den motsatte fargen bli blått, som er en kald farge. Man kurerer f. eks. ikke høyt blodtrykk med rødt ! Rødt vil heller ikke fungere som febernedsettende.

Når det gjelder bruk av steiner i forbindelse med chakra-healing, vil man dessuten finne at enkelte steiner har helt spesielle egenskaper som går langt utover det man vanligvis ville forbinde med fargen de innehar; - men det går på de forskjellige steinenes / krystallenes spesielle vibrasjonsnivå.
Den absolutt mest virksomme steinen til å helbrede urinveislidelser er grønn jade. (Anbefales !!) (Kombinert med kjerringrokk vil den ha dobbel effekt.)

 

Tilstander som absolutt ikke bør behandles med rødt :
Høyt blodtrykk, feber, betennelser, hevelser, kreft, hyperaktivitet, aggresjon.

 

Tilstander som derimot gjerne kan behandles med rødt :
Manglende sjøltilit, mindreverdighets-kompleks, manglende seksuell energi, lyst, impotens, frigiditet, menstruasjonskramper, fedme, ufruktbarhet, lavt blodtrykk, dårlig blodsirkulasjon, hemorroider, forstoppelse, blæreproblemer, anemi, depresjon, sjølmordstanker, manglende evne til å nå mål man har satt seg.

 

 

Tilstander som gjerne kan behandles med svart :
Følelse av å være "spaced out"; problemer med å vende til bake til den "normale" hverdag etter sterke emosjonelle opplevelser.

 

Rød granat
Denne steinen er på alle måter en oppkvikkende stein! Den bør helst bæres på kroppen under beltestedet, men kan selvfølgelig bæres i smykker periodevis ellers på kroppen. Den har evnen til å forebygge dannelse av steiner i kroppen og er et ypperlig middel for helbredelse av blæregrus.

Chakraene står i forbindelse med hverandre og forholder seg gjerne spesielt til ett annet chakra.
Når det gjelder rot-chakraet og granaten, vil man se en forbindelse med ajna-chakraet, det 6. chakraet.
Det å legge en granat på det tredje øye skal f.eks. lette prosessen med å gå inn i og huske tidligere liv/inkarnasjoner.

Den blir også spesielt anbefalt for dem som trenger å styrke sin selvrespekt og/eller øke sitt mot.

 

Svart obsidian
Hvis man skal inn i en seksuell avholdenhets-periode, kan det være praktisk å ha på seg en svart obsidian. Den har ord på seg for å minske den seksuelle lysten.

Men man skal kanskje ikke gå med den for meget, for den har også ord på seg for å trekke til seg andre menneskers "mørke", og sånn sett kan vi kanskje noen hver av oss ha mer enn nok med vårt eget mørke. Men steinen skal også ha en sterk rensende effekt overfor giftstoffer (forurensings-produkter) som måtte ha samlet seg i leveren eller milten (og vil dermed også virke aggresjons-dempende).
Plasser en stor obsidian over leveren (eller milten) i ca. en halv time. Vær sikker på at du renser steinen skikkelig etterpå før du bruker den igjen !

 

Apasjetåre
Denne stenen er også en obsidian i en mer rå og upolert utgave. Joy Gardner skriver i sin bok "Color and crystals" bl.a. følgende : "Jeg kaller apasjetåren livmor-steinen.

Obsidianen
Denne stenen representerer livmorens mørke; den hjelper kvinner til å få et positivt forhold til sitt eget underliv. Kvinnen kan legge en obsidian over underlivet mens hun ligger på ryggen, og så visualisere hvitt måneskinn strømme inn i obsidianen fra den mørke nattehimmelen, slik at det stråler videre gjennom hele underlivet og lader det opp med denne mørke kraften.
Dette er viktig, fordi det er altfor vanlig med assosiasjoner mellom mellom mørke og negativitet."

 

Røyk-kvarts
Dette er også en meget god jordings-stein. Er man skikkelig "spaced out", kan det hjelpe godt å legge seg ned en stund med en røykkvarts plassert ved hver hæl og spissen pekende opp mot tærne. (Den er også gjennom århundrer blitt brukt som talisman og lykkebringende stein !)