Jeg heter Hege, er 31 år og bosatt like utenfor Hamar.

 

Min interesse for urter og oljer startet for en liten stund siden, og er så og si blitt altoppslukende. En meget interessant hobby!

 

Har du noen innvendinger eller tips, så kontakt meg her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til mitt lille

 

hjørne om urter og oljer

 

Her vil jeg ta for meg forskjellige urter og oljer; hva de brukes til og hvordan. Det vil også komme noen oppskrifter etterhvert.

 

 

 

Bruk av eteriske oljer og urter har en lang historie og ble høyt verdsatt i gamle kulturer som i østen, egypt og her i norden.

I Indiske oppskrifter, som går tilbake til år 1000 f.Kr., finner en eksempler på bruk av eteriske oljer i helbredende og foryngende øyemed. Men en vet at aromaterapi er en behandlingsform som er ca 4000 - 5000 år gammel. Cleopatra benyttet eteriske oljer i bad, som skjønnhetspleie og som parfyme. Deretter gikk det via romerne, grekerne osv opp til vår tid.

 

Urter likedant.

Noen av de tidligste urtehagene ble laget ca. 2800 F.Kr. i Egypt. Urtene ble dyrket i forbindelse med templene, der man trengte urter til ritualer, helbredelse og gudetilbedelse.

Kinesernes urtemedisin er like gammel, og kan dateres til minst 4000 år siden (Shang dynastiet). Da hadde kineserne allerede dyrket ris i noen tusen år (9500 F.Kr.). Kinesernes første Materia Medica inneholder over 10.000 medisinske substanser, hvorav ca. 200 ble flittig brukt.

Noen mennesker sverger til reseptfrie medisiner - uten å innse at ens eget kjøkkenskap faktisk inneholder ting som kan gi nøyaktig samme resultat.

Urtemedisiner er lette å lage, billige og utrolig effektive mot en lang rekke symptomer og sykdommer. De har svært få bivirkninger og styrker immunforsvaret uten bruk av kjemikalier og kunstige tilsetningsstoffer.

 

På disse sidene vil du finne mye om urter og oljer. Håper du kan dra litt nytte av det!

 

Jeg tar ikke ansvar ved feil og/eller overdreven bruk av oppskrifter ol. Dette gjøres på eget ansvar! Anbefales på det sterkeste å lese skrift markert med rød tekst.

Det er lov å bruke hodet!